Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

A gépjármű „veszélyes üzem❞ és a balesetekben az utasok és a gépjárművek is komolyan megsérülhetnek. A gépjármű üzembentartója (tulajdonosa) által mások vagyonában okozott károkra és személyi sérülések esetére nyújt fedezetet a kötelezô gépjármű-felelôsségbiztosítás, röviden: KGFB.

Amikor autót vásárol, mihamarabb keresse fel irodánkat személyesen vagy telefonon és kösse meg kötelező gépjármű felelősség biztosítást, hiszen a biztosítás kötelezettsége is ettől az időpnttól kezdődik.

Munkatársaink 12 biztosító társaság közül segítenek kiválasztani az Ön számára legkedvezőbbet.

Fontos tudni:

Az üzembentartó köteles gondoskodni arról, hogy a biztosítás díját határidõben megfizesse. Ez a kötelezettség akkor is fennáll, ha a biztosító nem

küldött időben csekket.

■ Ha a felmondás nem volt szabályos, az újonnan vá- lasztott biztosítóval kötött szerzõdés sem lesz érvényes, tehát a korábbi biztosítónál hatályban marad a

szerzõdés.

■ Új KGFB-szerzõdés kötésekor, ha nem nyilatkozik kártörténeti besorolásáról, a biztosító ennek hiányában A00 osztályba sorolja a szerződést, így eleshet a bonus kedvezményektôl.

■A KGFB-szerzôdô jelentôs díjkedvezményt kaphat például, ha több biztosítási szerzõdést is köt, több gyermeket nevel vagy például meghatározott szakmákban (pl. közszférában) dolgozik.